Axa Life: Piata asigurarilor de viata va creste cu pana la 4% in 2011, ritmul se mentine si in 2012

Data publicarii: 16-09-2011 | Finante-Banci

 

Piata romaneasca de asigurari de viata va spori in acest an cu pana la 4% fata de 2010, urmand ca ritmul de crestere sa ramana la acelasi nivel si in 2012, a declarat joi directorul general al Axa Life, Violeta Ciurel.

"Estimam o mica crestere pentru piata de asigurari de viata in acest an, de cel mult 4%. Pentru 2012, cred ca trendul de crestere se va mentine ca in acest an. Este o parere care se bazeaza si pe indicatorii macroeconomici disponibili la acest moment pentru 2012, pentru ca exista o legatura foarte stransa intre evolutia economiei si dezvoltatea acestui sector", a mentionat Violeta Ciurel.

Directorul general al Axa Life considera ca oamenii vor deveni tot mai constienti de nevoia de protectie si de economisire, iar piata asigurarilor de viata se va dezvolta in viitor mai mult pe componentele de economisire pentru pensii, precum si pe segmentele privind studiile copiilor. De asemenea, seful Axa Life vede o dezvoltare a pietei de asigurari de sanatate, "avand in vedere situatia actuala a sistemului public de sanatate la nivel national".

"In acelasi timp, din cauza acestei instabilitati economice, oamenii au nevoie de mai mult timp de gandire si nu se angajeaza foarte usor la obligatii financiare pe termen lung in aceasta perioada", a mai spus Ciurel. Aceasta a explicat ca, in prezent, perioada de gandire este mult mai lunga decat era in urma cu 4-5 ani.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), piata asigurarilor de viata a crescut cu 3,81% in primul semestru al acestui an, la 860 milioane lei. Anul trecut, piata asigurarilor de viata a sporit cu 2,32%, la 1,66 miliarde lei.

NewsIn