A treia banca de pe piata se va numi Alpha Eurobank Romania SA si va imprumuta logo-ul de la Alpha Bank. Ce valuri mai produce la Bucuresti fuziunea egalilor din Atena

Data publicarii: 20-09-2011 | Finante-Banci


A treia banca din Romania, dupa active, ce va rezulta din fuziunea subsidiarelor locale ale bancilor elene Alpha Bank si Eurobank EFG Ergasias se va numi Alpha Eurobank Romania SA, au declarat in exclusivitate surse de pe piata financiara.

 Potrivit acestora, logo-ul noii banci ce rezulta din fuziunea celor doua banci grecesti va fi cel pe care il are acum Alpha Bank si care reprezinta o moneda antica greceasca din insula Medina, care dateaza din jurul anului 485 i.Ch., iar culorile de pe logo sunt albastru si alb, care se regasesc si pe drapelul Greciei, scrie Antena3.ro

 "Noua banca se va numi Alpha Eurobank, iar la nivel local Alpha Eurobank Romania SA. Logo-ul noii banci va fi cel pe care il are acum Alpha Bank”, a precizat sursa citata. Informatiile sunt confirmate de surse din cadrul celor doua banci aflate in proces de fuziune.

 Sursele citate adauga ca structura finala a bancii ce va rezulta in Romania va fi decisa dupa ce vor fi analizate si cantarite avantajele fiscale, politicile salariale practicate la ora actuala in cele doua banci din Romania, portofoliul de operatiuni specific fiecareia dintre entitati, precum si alte elemente relevante legate de activitatea lor la nivel local.

 De asemenea, ultimele informatii disponibile la nivel local indica faptul ca, in perioada urmatoare, firma de avocatura care supervizeaza procesul de fuziune dintre Alpha Bank si Eurobank EFG urmeaza sa agreeze in Romania si in celelalte piete din regiune cu ce firme de avocatura va lucra in fiecare jurisdictie nationala la acest dosar al fuziunii.

 Deocamdata, la Bucuresti inca se asteapta instructiuni de la "centralele” din Atena, pe langa intalnirea dintre Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank Romania, si Peter Weiss, CEO al Bancpost, avand loc si intalniri informale intre oameni care detin de asemenea pozitii - cheie in managementul celor doua banci, sustin sursele citate.

 Mai mult, cu toate ca inca la Bucuresti sunt inca putine informatii despre impactul concret al fuziunii decise de bancile - mama, cele doua parti fac eforturi sa isi coordoneze pasii pe piata locala, incercand sa isi construiasca strategii punctuale si sa evite sa isi faca concurenta una alteia, in situatii mai complicate fiind ceruta medierea Atenei pentru a se decide "cine este vioara intai” intr-un proiect concret. Insa, deocamdata este asteptata clarificarea detaliilor privind fuziunea la nivel central, unde termenul - limita propus este finalizarea pana la jumatatea lunii decembrie, urmand apoi ca procesul sa capete contur si in subsidiare, deci inclusiv in Romania sa fie redesenate organigramele, retelele, schemele de personal si structura de operatiuni din banking, brokeraj, investment banking, alte servicii financiare.

Cititi integral pe Antena3.ro

Tag-uri: