Ce schimbari sa faci daca nu ti-ai gasit un job dupa 6 luni

Data publicarii: 22-09-2011 | HR/Cariere

Dupa pierderea unui loc de munca, foarte multe persoane ajung la exasperare deoarece timpul trece si nu reusesc sa se angajeze. Ce este de facut daca s-au scurs deja 6 luni si toate incercarile de a-ti gasi o slujba au dat gres?

"Daca metodele utilizate pana in acest moment nu au avut rezultatele dorite, este momentul sa faci anumite schimbari care vizeaza modul de abordare a procesului de cautare a unui job, dar si schimbari legate de propria persoana", spun specialistii HR de la hipo.ro.

Printre schimbarile pe care le poti face in cautarea unui job sunt:

1. Utilizeaza fluxurile RSS. Abonarea la fluxurile RSS iti asigura o mai buna monitorizare a joburilor aparute pe site-urile de recrutare in timp real. In acest mod, vei putea fi printre primii candidati care aplica pentru postul dorit, ceea ce iti poate creste sansele de a fi chemat la interviu.

2. Foloseste networkingul si retelele de socializare. Unele companii prefera sa recruteze prin intermediul retelelor de socializare precum LinkedIn sau Facebook. Nu subestima nici reteaua ta de prieteni, cunostinte si fosti colegi. O recomandare din partea unui angajat pentru un job disponibil in firma la care lucreaza iti creste sansele de a fi chemat la interviu.

3. Depune CV-ul direct la sediul companiilor. O metoda eficienta de a le arata angajatorilor ca ai initiativa si atitudine proactiva este sa-ti depuni direct CV-ul la sediul companiei vizate. O alta modalitate de a atrage atentia specialistilor in recrutare este abordarea directa a acestora.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: