BERD a imprumutat BT Leasing cu cinci milioane de euro

Data publicarii: 27-09-2006
BERD a imprumutat BT Leasing cu cinci milioane de euroBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a imprumutat BT Leasing Transilvania IFN SA, subsidiara a Bancii Transilvania, cu cinci milioane de euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, informeaza BERD. Potrivit bancii de investitii, creditul va permite BT Leasing sa crediteze cu pana la 125.000 de euro noii clienti din randul firmelor mici si mijlocii (IMM-uri).

Directorul general al BT Leasing, Titus Nicoara, a declarat in acelasi comunicat ca imprumutus va ajuta compania sa-si indeplineasca scopul de a avea un portofoliu de clienti IMM-uri la nivel national.

Imprumutul a fost acordat in cadrul unui program prin care Uniunea Europeana si BERD doresc sa faciliteze accesul la credite pentru IMM-urilor. Valoarea acestui program, care acopera 11 tari, este de 1,1 miliarde de euro, din care BERD a alocat deja 1,04 miliarde de euro.

BERD detine 15% din capitalul Bancii Transilvania si este unul dintre cei mai mari investitori din Romania, alocand peste 3,1 miliarde de euro in aproximativ 112 proiecte din 1990 si pana in prezent. In sectorul finantarii municipiilor si protectiei mediului inconjurator, banca a oferit 400 de milioane de euro in proiecte care depasesc in valoare totala de 1,2 miliarde de euro.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: