La inceput de an scolar, OTP Bank doneaza carti catre 15 scoli defavorizate

Data publicarii: 30-09-2011 | Finante-Banci

  • "Dreptul de a Citi” incepe anul scolar donand carti catre 15 scoli defavorizate din mediul rural
  • Pana in prezent, OTP Bank a redat bucuria de a citi la peste 14.500 de copii si a dotat 88 de scoli cu mai mult de 64.000 de carti

 OTP Bank Romania continua campania nationala de responsabilitate sociala "Dreptul de a Citi”. Campania a fost demarata in 2010 si, pana in prezent, a avut ca rezultat dotarea a 88 de scoli cu mai mult de 64.000 de carti, redand, astfel, bucuria de a citi la peste 14.500 de copii. Initiativa sociala a OTP Bank Romania se desfasoara in parteneriat cu Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

OTP Bank sustine o cauza cu un impact major asupra dezvoltarii frumoase a oricarui copil, accesul la lectura si continua campania prin dotarea a 15 noi scoli devaforizate din judetele: Arges, Alba, Bistrita, Dolj, Prahova, Iasi, Botosani, Neamt, Braila, Ialomita si Hunedoara. Toate cele 15 scoli dotate au fost incluse in programul "Dreptul de a Citi”, ca urmare a propunerilor facute de sustinatorii campaniei.

Prin intermediul campaniei "Dreptul de a Citi”, OTP Bank doneaza direct scolilor defavorizate din mediul rural colectii de carti adresate elevilor din clasele I-VIII, iar cea de-a doua componenta a campaniei presupune colectarea de carti, in toate cele 100 de unitati ale bancii si in Librariile Humanitas, partenere in acest proiect.

OTP Bank Romania ii invita pe toti cei care sustin aceasta cauza, sa le ofere copiilor din zonele defavorizate sansa de a descoperi povestile copilariei.

"Credem cu tarie ca fiecare dintre noi trebuie sa contribuie la schimbarea in bine a mediului in care traim. Noi ne-am dedicat unei cauze ale carei rezultate am inceput deja sa le vedem dupa un an si jumatate de campanie, dar este nevoie de mult mai mult, atat din partea noastra, cat si din partea societatii civile pentru a reda accesul la lectura tuturor copiilor din zonele rurale dezavantajate.

Impactul campaniei este unul vizibil si, astfel, ne-am creat un numar mare de sustinatori carora le multumim ca ne sunt alaturi. Va invitam sa donati in continuare cat mai multe carti si sa ne propuneti scoli defavorizate care au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.