Actionarii SIF Banat-Crisana se intalnesc pe 3 noiembrie pentru a discuta situatia actiunilor BCR

Data publicarii: 03-10-2011 | Finante-Banci

Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana (SIF1) a convocat AGA la 3 noiembrie pentru a prezenta actionarilor variantele de lichidizare sau instrainare a pachetului de 6% din actiunile BCR, in urma solicitarii CNVM. CNVM a emis marti o ordonanta prin care obliga administratorii societatii sa convoace in termen de 45 de zile Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) in care actionarii sa se pronunte asupra modalitatilor de lichidizare a actiunilor de la BCR. Astfel, CA al SIF a convocat actionarii, iar la data mentionata acestia urmeaza sa discute conditiile generale privind transferul actiunilor BCR catre Erste si mandatarea administratorilor pentru finalizarea tranzactiei.

CA a aprobat la 14 septembrie conditiile generale prin care Erste va achizitiona pahetul de actiuni detinut la BCR, iar procedurile legale prevedeau convocarea AGA care sa se pronunte cu privire la lichidizarea pachetului. Conducerea SIF Banat-Crisana era singura societate de investitii care nu a convocat actionarii pentru a discuta despre actiunile detinute la BCR.

Saptamana trecuta, actionarii SIF Muntenia (SIF4) au hotarat sa "dea mana libera" Consiliului de Administratie pentru a decide ce va face cu actiunile detinute la BCR, iar actionarii SIF Oltenia (SIF5) au mandatat conducerea companiei sa negocieze cu Erste modalitatea de lichidizare a pachetului de titluri BCR.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: