BVB a adoptat principiile de guvernanta corporativa pentru situatiile financiare din 2011

Data publicarii: 03-10-2011 | Bursa

Consiliul Bursei anunta ca, in sedinta din data de 29 septembrie, BVB, in calitate de emitent listat pe propria piata reglementata, a adoptat principiile de guvernanta corporativa, asa cum sunt stipulate in Codul de Guvernanta Corporativa al BVB, pentru situatiile financiare aferente anului 2011.

"Avand in vedere faptul ca emitentul S.C. Bursa de Valori Bucuresti S.A. este listat la Categoria II - Actiuni, categorie pentru care nu exista cerinte de mentinere la Cota referitoare la numarul de principii ale Codului de Guvernanta Corporativa ce trebuie indeplinite, BVB doreste sa dea un exemplu de guvernanta corporativa participantilor la piata de capital", se spune in comunicat.

Astfel, prin aderarea voluntara la principiile Codului de Guvernanta Corporativa, BVB urmareste raspandirea bunelor practici de guvernanta corporativa in mediul de afaceri romanesc.

De asemenea, in aceeasi sedinta, Consiliul Bursei a admis admiterea la tranzactionare a contractului Grau Panificatie - UE Futures si a specificatiilor aferente acestuia. 

Inceperea tranzactionarii contractului  Grau Panificatie - UE Futures se va efectua dupa emiterea certificatului de inregistrare a instrumentului financiar derivat de catre CNVM. Piata care este avuta in vedere pentru pretul de referinta al activului suport este administrata de NYSE-EURONEXT (pe platforma NYSE Liffe Paris).

Totodata, a fost aprobata acordarea calitatii de Market Maker pe Piata Derivatelor pentru SSIF Estinvest S.A. pentru contractul BVB Futures.

Consiliul Bursei a mai hotarat reducerea comisioanelor de tranzactionare aplicate Market Makerilor inregistrati pe actiuni, in functie de lichiditatea creata de catre acestia, prin extinderea claselor de lichiditate pentru piata spot.

De asemenea, Consiliul Bursei a mai hotarat stabilirea programului de tranzactionare pentru sfarsitul anului astfel: se vor desfasura operatiuni bursiere in mod obisnuit, exceptand zilele declarate ca fiind sarbatori legale, conform legii (1 si 26 decembrie 2011, 2 ianuarie 2012).  

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: