EximBank trece la Finante

Data publicarii: 03-10-2011 | Finante-Banci

Sumele reprezentand dividendele corespunzatoare actiunilor statului la Banca de Export-Import a Romaniei vor fi virate la bugetul de stat .

Actul normativ a fost aprobat in sedinta speciala a Guvernului.

Guvernul a decis ca actiunile detinute de stat la EximBank sa fie trecute din administrarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in portofoliul Ministerului Finantelor, iar profitul nerepartizat aferent ultimilor trei ani sa fie varsat ca dividende la bugetul de stat, citeaza Mediafax. Sumele reprezentand dividendele corespunzatoare actiunilor statului la Banca de Export-Import a Romaniei-EximBank vor fi virate la bugetul de stat in termen de cinci zile de la data repartizarii lor, se arata intr-o ordonanta de urgenta aprobata de Guvern. Actul normativ a fost aprobat in sedinta speciala a Guvernului de joi seara.

Executivul invoca prelungirea efectelor crizei economice financiare la nivel european si mondial

Ordonanta este justificata de Executiv prin prelungirea efectelor crizei economice financiare la nivel european si mondial si "imperativul" cresterii veniturilor la bugetul de stat. Un alt argument invocat de Guvern in favoarea adoptarii ordonantei este ca neavizarea acestei masuri ar afecta grav programul investitional si obiectivele privind crearea de noi locuri de munca, parte a strategiei de continuare a cresterii economice a Romaniei in perspectiva urmatorilor ani.

EximBank a avut in S1 un profit brut de aproximativ 45 mil. lei.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: