Grecii de la Alpha si Eurobank voteaza pe 24 octombrie crearea Alpha Eurobank, cea mai mare fuziune bancara din istoria Romaniei

Data publicarii: 03-10-2011 | Finante-Banci

Procedura prin care Alpha Bank va absorbi Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, rezultand cea mai mare banca elena cu active de 150 mld. euro, urmeaza sa primeasca unda verde pe 24 octombrie, cand sunt convocate in paralel adunarile generale extraordinare ale actionarilor celor doua banci. Noua institutie de credit va purta numele Alpha Eurobank, conform documentelor oficiale pregatite pentru actionarii Alpha Bank.

Fuziunea va avea loc pe baza datelor bilantiere inregistrate la 31 decembrie 2010. Eurobank va fi dizolvata fara a fi lichiditata, iar activele si pasivele sale vor fi preluate de Alpha Bank. Formalitatile necesare realizarii fuziunii mai cuprind obtinerea aprobarii din partea guvernului elen, care detine actiuni preferentiale la Alpha, a bancii centrale a Greciei si a autoritatii de supraveghere a concurentei. Alpha Eurobank va controla in Romania a treia mare banca din sistem rezultata din unirea Alpha Bank cu Bancpost, cota de piata consolidata fiind de peste 9%.

Odata stabilit numele oficial al noului grup - Alpha Eurobank - urmeaza sa fie hotarat si noul brand local. Acesta ar putea fi Alpha Bancpost in conditiile in care numele Eurobank nu a fost folosit pe piata bancara locala si nici nu este obligatorie aplicarea noii denumiri corporate a grupului elen pentru toate subsidiarele internationale.

Sursa: Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: