Informatii in timp real despre operatiunile pe cont pentru firme, de la Bank Leumi

Data publicarii: 04-10-2011 | Finante-Banci

Bank Leumi Romania le ofera clientilor companii posibilitatea de a afla in timp real, prin alerte SMS pe telefonul mobil, informatii despre toate operatiunile derulate pe contul curent, inclusiv introducerea la plata a cecurilor si a biletelor la ordin.

"Conditiile in permanenta schimbare de pe pietele financiare determina consumatorii sa vrea sa isi sporeasca nivelul de control asupra disponibilitatilor banesti iar tehnologia este o resursa care ne permite sa le crestem gradul de confort. Etapa pe care am dezvoltat-o acum se adreseaza in special companiilor, permitandu-le sa isi gestioneze mai bine lichiditatile.” - Dan Negrau, Vicepresedinte Executiv Bank Leumi Romania.

Lansat initial in 2009, serviciul "SMS Alert” a primit recent noi functionalitati, astfel ca acum cuprinde alerte pentru toate operatiunile pe contul curent, contul de card, depozite,credite si curs valutar, atat pentru clientii persoane juridice, cat si persoane fizice.

Current Account Alert avertizeaza printr-un mesaj trimis in momentul realizarii operatiilor asupra fiecarei plati/incasari facute pe contul curent, dar si asupra soldului disponibil. Incepand din septembrie, clientii primesc si avertizari privind introducerea la plata a cecurilor si biletelor la ordin. Noile avertizari sunt deosebit de utile pentru clienti, permitandu-le sa isi asigure disponibilitati in contul curent pentru efectuarea tuturor platilor scadente. Astfel, companiile pot evita riscul de a nu isi onora la timp obligatiile, ceea ce ar implica inscrierea in listele Centralei Incidentelor de Plati. Costul pentru Current Account Alert este de 0.14 eur / mesaj.

Credit Alert informeaza gratuit asupra datei de expirare a facilitatilor de credit sau a datelor de scadenta ale creditelor, print-un SMS trimis clientului cu 3 zile inaintea datei de scadenta, diminuand semnificativ riscul de a inregistra restante si evitand aparitia penalitatilor de intarziere.

Card Alert trimite un mesaj imediat dupa efectuarea oricarei tranzactii din contul de card, specificand suma ce a fost platita/retrasa, soldul contului si locatia unde a fost efectuata operatiunea. In acest fel, clientul are control total asupra situatiei contului, a tranzactiilor efectuate cu cardul secundar si poate evita fraudele sau tranzactiile dublate la ATM.

Abonamentul lunar pentru Card Alert este de 3 EUR pentru Persoane juridice si 1 EUR pentru persoane fizice, indiferent de numarul mesajelor receptionate.

Deposit Alert avertizeaza asupra datei de scadenta a depozitelor ajunse la maturitate, trimitand alertele cu 3 zile inaintea acestei date. Astfel, clientii vor avea suficient timp sa se informeze asupra conditiilor pietei, pentru a putea lua cele mai bune decizii in privinta disponibilitatilor banesti. Costul pentru Deposit Alert este de 0.14 eur / mesaj.

FX Alert informeaza asupra cursurilor valutare comunicate de BNR pentru principalele valute: EUR, USD si GBP. Mesajul va fi transmis in fiecare zi bancara, imediat dupa afisarea cursului de catre BNR. Costul pentru FX Alert este de 0.07 eur / mesaj.

Mai multe informatii despre serviciul Leumi SMS Alert gasiti pe siteul bancii www.leumi.ro