Preturile apartamentelor au scazut - Vezi cat mai costa o locuinta in marile orase

Data publicarii: 04-10-2011 | Imobiliare

Valoarea Indicelui imobiliare.ro calculat la nivel national pentru luna septembrie a ajuns la 1.048 euro/mp util, cu 1,6% mai mult decat in august. In schimb, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cand Indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.104 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 5,1% mai mici.

Bucuresti

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata, pentru luna septembrie, o evolutie in usoara scadere pe ambele segmente, nou si vechi. 

Pretul apartamentelor noi din Capitala a inregistrat o scadere de 0,2%. Mai putin dinamic s-a dovedit a fi segmentul apartamentelor vechi a caror pret a inregistrat o scadere de 0,1%.

Brasov

Preturile apartamentelor din Brasov au scazut in luna septembrie. Conform Indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are o valoare de 861 euro/mp de suprafata utila, cu 1% mai putin decat in luna august. 

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 3,7% mai ieftine. Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 915 euro/mp si a crescut in ultimele treizeci de zile cu 0,2%. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat de proprietari a inregistrat o scadere de 1%.

Integral in Ziare.com