Adrian Vasilescu (BNR): Nu cred ca avem sanse ca din punct de vedere al bunastarii sa fie mai bine in 2012

Data publicarii: 05-10-2011 | Economie

Romanii nu au sanse ca din punct de vedere al bunastarii sa o duca mai bine in 2012, considera consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu.

'Lumea e toata in criza, iar in momentul de fata, peste tot in lume, se ajusteaza bugetele: ale familiilor, ale companiilor, ale tarilor. Nu cred ca avem sanse ca, din punct de vedere al bunastarii, sa fie mai bine in 2012 decat in 2011. Poate va fi un pic mai bine, dar nu mult. Desi va fi an electoral, eu nu vad pe nicaieri un apetit teribil pentru promisiuni, si pentru ca oamenii nu mai cred', a declarat Vasilescu pentru un post privat de televiziune. 

In opinia acestuia, din punct de vedere al perspectivelor financiare, nu sunt motive de ingrijorare pentru 2012. 

'Nu stiu daca exista premise pentru crestere salariilor. Bugetul se face pe 3 piloni: PIB, curs si rata inflatiei. Sa vedem cum stam cu cei trei piloni. In anul 2012 sunt prognoze ceva mai putin otimiste la cresterea PIB, dar avem scadere importanta pe rata inflatiei. De la 8% anul trecut, anul acesta s-ar putea sa asistam la injumatatirea inflatiei, la 4%, cel mult 5%. Cat priveste cursul, e clar ca se aseaza in fata inca un an de stabilitate relativa pe piata valutara si asta duce la stabilitate financiara. 

Din punct de vedere al perspectivei financiare, nu avem motive de ingrijorare pentru 2012', a explicat Vasilescu.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: