Alexandrescu, Alico: Romania este inca departe de o reforma reala in Sanatate

Data publicarii: 05-10-2011 | Finante-Banci

Romania este inca departe de o reforma legislativa cu impact real asupra sistemului de sanatate, schimbare care ar trebui sa ofere un pachet minim de servicii medicale celor care nu-si permit asigurari voluntare, potrivit lui Theodor Alexandrescu, CEO Alico Romania.

"Noua reforma in sanatate ar trebui sa ofere un pachet minim de servicii medicale celor care nu-si permit asigurari voluntare de sanatate si care au venituri mai mici de 2.000 lei pe luna. Pentru populatia cu venituri de peste 2.000 lei, reforma ar trebui sa prevada conditii fiscale favorabile, astfel incat sa isi poata cumpara acest pachet minim", a declarat Theodor Alexandrescu.

In prezent, Romania este insa departe de o reforma legislativa cu impact real asupra sistemului de sanatate, este de parere seful Alico, in conditiile in care piata de asigurari private de sanatate se afla intr-un stadiu incipient de dezvoltare - 0,95% ca pondere in clasa asigurarilor de viata la 30 iunie 2011 -, desi subscrierile in acest sector s-au dublat in ultimul an.

La sfarsitul primului semestru din 2011, valoarea primelor brute subscrise in sectorul asigurarilor de private sanatate era de 8,1 milioane de lei, in crestere cu 212%, comparativ aceea perioada din 2010 - 2,6 milioane lei.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: