Ministrii Finantelor din zona euro au convenit sa sprijine bancile afectate de criza

Data publicarii: 05-10-2011 | International

Ministrii Finantelor din zona euro au convenit sa sprijine bancile europene, la cateva ore dupa ce guvernele din Franta si Belgia au anuntat ca vor salva grupul financiar Dexia, pe fondul temerilor tot mai acute privind criza din Grecia, transmite Reuters.

Dexia, creditor franco-belgian specializat in credite catre primarii si autoritati locale, a devenit marti prima banca din zona euro care a necesitat interventie guvernamentala pentru a evita falimentul in urma crizei datoriilor de stat din zona euro.

"Toata lumea a fost de acord ca principalul motiv de ingrijorare ar fi evenimentele ingrijoratoare de pe pietele financiare, care ar putea escalada intr-o criza bancara", a declarat ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, intr-o conferinta de presa sustinuta la incheierea reuniunii de la Luxembourg a ministrilor Finantelor din zona euro.

Probabilitatea tot mai ridicata a intrarii Greciei in faliment in urmatoarele luni a alimentat temerile privind o criza bancara in Europa, care ar agrava conditiile economice internationale si ar afecta serios sistemul financiar global.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: