Toro Company a inaugurat o fabrica de sisteme de micro-irigatii de 20 milioane euro langa Ploiesti

Data publicarii: 06-10-2011 | Afaceri

The Toro Company a inaugurat miercuri o fabrica in Romania, in apropiere de Ploiesti, care va produce sisteme de micro-irigatii pentru pietele agricole, investitia ridicandu-se la circa 20 milioane de euro.

"Sprijinim investitiile straine in Romania, in primul rand prin asigurarea unui cadru economic stabil si prin promovarea unor politici responsabile. Guvernul va mentine cota unica de impozitare de 16%, masura de neimpozitare a profitului reinvestit si va acorda, cu respectarea legilor nationale si europene, ajutoare de stat pentru investitiile care aduc locuri de munca si valoare adaugata in Romania, cum a fost si cazul companiei Toro”, a declarat pemierul Emil Boc, prezent la inaugurarea fabricii.

Unitatea va produce sisteme de micro-irigatii pentru cultivatorii de legume, terenuri agricole, livezi si podgorii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (regiunea EMEA). In plus, acest proiect va sprijini capacitatea de productie in regiune a fabricii Toro din Roma, Italia, spun oficialii companiei.

"Noua fabrica va apropia compania Toro de piata EMEA care se afla in crestere si unde micro-irigatiile continua sa castige o cota din ce in ce mai mare in cadrul agriculturii irigate din regiune. Fabrica de 12.900 mp va avea initial 35 de angajati, incluzand personal de conducere, asamblori de linie, designeri si tehnicieni, urmand ca pana in 2013, numarul acestora sa se ridice la 100", se arata intr-un comunicat al companiei.

De asemenea, vicepresedintele Operatiuni in cadrul The Toro Company, Judy Altmaier, afirma ca aceasta fabrica face parte din planul strategic de investitii al The Toro Company de a crea un centru de productie si export pentru produsele companiei in estul Europei.

"Acceptarea acestor tehnologii continua sa creasca la nivel global, ceea ce a facut din Romania o locatie excelenta pentru aceasta fabrica - nu numai datorita pozitiei sale centrale, ci si a infrastructurii bune si a accesului la resurse de productie calificate”, a adaugat Judy Altmaier.

Pe langa noua fabrica din Romania, Toro desfasoara operatiuni de productie a sistemelor de micro-irigatii in Italia, Australia si America de Nord.

The Toro Company este unul dintre principalii producatori mondiali de echipamente de intretinere a gazonului si sisteme de irigatie de precizie. Cu vanzari de aproape 1,7 miliarde de dolari in anul fiscal 2010, compania Toro s-a extins la nivel global in mai mult de 80 de tari, datorita serviciilor de talie mondiala pe care le ofera, a inovatiei si expertizei sale in domeniu. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: