Radu Moraru: Iau in calcul ipoteza presiunilor politice pentru inchiderea 10TV

Data publicarii: 06-10-2011 | Media

Radu Moraru, managerul postului 10 TV detinut de RCS&RDS, a declarat miercuri pentru HotNews.ro ca ia in calcul inclusiv "ipoteza presiunilor politice" in ceea ce priveste situatia postului. Radu Moraru a plecat la Budapesta pentru a afla de la proprietarul 10 TV, Zoltan Teszari, de ce au fost disponibilizati salariati ai postului de televiziune 10TV.

"Au dat oamenii afara, chiria sediului e neplatita, nu se mai intampla nimic acolo. Iar eu nu reusesc sa-l gasesc pe marele miliardar Teszari la sediul lui din Budapesta, unde ma aflu acum. E acelasi om care a venit la mine acasa, a mancat mancare facuta de mama mea, si acum nu pot sa stau de vorba cu el", a spus Moraru pentru Hotnews.ro.

Intr-un interviu pentru reportervitual.ro, Radu Moraru a declarat ca nu a fost instiintat oficial in legatura cu disponibilizarile de la 10TV. 

"Nu a vorbit nimeni de la RCS&RDS cu mine, iar acum sunt la Budapesta, il caut pe Zoltan Teszari sa-mi dea explicatii in legatura cu disponibilizarile oamenilor. Deocamdata nu l-am gasit, am fost la el la birou, dar e ascuns. Insa il gasesc eu si ii voi cere explicatii, pentru ca este o batjocura sa dai oameni afara, cand tu faci angajari pe salarii de 80-100 de milioane de lei (lei vechi - n.n.). Postul functioneaza din aprilie asa cum il stiti, cu filme din epoca de piatra. Patronatul tot spunea ca din septembrie vom incepe in forta, ca "pornim motoarele”, expresia asta devenise obsedanta, insa oamenii au fost anuntati, ieri, ca vor fi disponibilizati", a spus "Nasul" Moraru.

Intrebat daca masura luata de proprietarul 10 TV, Zoltan Teszari, poate fi considerata un gest de razbunare la adresa sa, Radu Moraru a raspuns ca "nu stiu pe cine vrea sa se razbune Zoltan Teszari, daca vrea sa se razbune pe mine, OK, dar sa nu se razbune pe oameni, pentru ca ei nu au nicio vina". "Oamenii acestia au fost aruncati in strada ca niste animale, vorbim de jurnalisti cu experienta, nu doar cei din echipa Nasul, de ei eu am grija, dar si restul sunt redactori, editori, operatori, machieuri etc. extrem de talentati si cu ani buni de meserie in spate", a mai spus Moraru in interviu. .

Moraru si-a anuntat intentia de a lansa un portal www.nasul.tv  pentru "a tine legatura cu publicul nostru si tot acolo ii vom anunta pe oameni ce se va intampla cu 10 TV, pentru ca avem un contract de onorat, nu ne jucam de-a televiziunea".

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: