Xerox Romania si miscarea Plantam fapte bune in Romania demareaza impaduririle la Armasesti

Data publicarii: 06-10-2011 | Mediu

Xerox Romania participa cu voluntari la cea mai mare miscare nationala de impadurire din tara noastra, "Plantam Fapte Bune in Romania”.

Pe 29 octombrie, peste 30 de angajati ai Xerox Romania vor planta copaci in localitatea Armasesti din judetul Ialomita. Organizatorii "Plantam fapte bune in Romania" si voluntarii vor face plantari pe un teren de 6 hectare, care nu a mai fost impadurit pana in prezent si se afla in domeniul public al consiliului local.

Pe langa programul de voluntariat, Xerox sustine cauza de protejare a mediului si prin tiparirea materialelor necesare miscarii "Plantam fapte bune in Romania”: documentele sunt tiparite cu ajutorul multifunctionalelor Xerox, pe hartie reciclata si suporturi speciale de imprimare Xerox, prin utilizarea de cerneala solida, care reduce impactul asupra mediului cu pana la 90%.

"Mizam pe o politica de protectie a mediului sustinuta de portofoliul de produse si servicii, politici si proceduri Xerox, si ne bucuram sa participam la o miscare de amploarea "Plantam fapte bune in Romania”, care sprijina aceeasi cauza”, afirma Ioana Bulat, PR Manager. "Este un bun prilej pentru echipa Xerox de a arata si in alt mod cum protejeaza mediul, nu doar prin serviciile si produsele noastre. De asemenea, aceasta actiune de plantare a copacilor este si o buna ocazie de a ne intalni si de a lucra impreuna cu partenerii si clientii nostri, pe care i-am invitat sa ni se alature. Pe scurt, abia asteptam sa plantam cateva fapte bune”, incheie Bulat.

"Apreciem atat sustinerea Xerox Romania, cat si implicarea angajatilor si partenerilor acestei companii pe termen lung. Astfel, voluntarii sunt asteptati sa revina in anii urmatori pentru a ingriji padurile si a asigura reusita finala a actiunilor de plantare, conform aprecierilor specialistilor. Ulterior, comunitatile locale vor fi incurajate si sprijinite sa isi ingrijeasca padurile si sa le apere de exploatari necorespunzatoare”, a precizat Liana Buzea, coordonatorul miscarii "Plantam fapte bune in Romania".

Xerox utilizeaza consumabile ecologice si desfasoara o gama larga de procese si activitati de protectie a mediului. Compania detine in portofoliu o gama completa de hartie reciclabila pentru copiatoare - Recycled, Recycled+ (produsa 100% din materiale reciclate), Recycled Supreme (produsa 80% din materiale reciclate) si hartia colorata Recycled Symphony si Colotech+  Recycled, special creata pentru imprimarea digitala color. Si echipamentele Xerox reduc impactul asupra mediului inconjurator prin utilizarea unor tehnologii moderne, care reduc semnificativ consumul de energie si hartie.

Seria de echipamente ColorQube 9200, care are la baza tehnologia cu cerneala solida, reduce costurile de tipar cu pana la 62%, dar si impactul asupra mediului cu pana la 90%.

Totodata, Xerox Romania detine certificarea ISO 14001, standard ce se constituie ca un ansamblu de procese si cerinte referitoare la protectia mediului si a sistemelor de management aferente.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: