Rangam Bir (UNSAR): In 2050, un adult roman care munceste va trebui sa sustina noua pensionari

Data publicarii: 06-10-2011 | HR/Cariere

In 2050, rata de dependenta pentru Romania va fi de 1 la 9, adica un adult care munceste va trebui sa sustina noua pensionari, ca urmare a imbatranirii populatiei, a declarat joi presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Rangam Bir.

"Desi anul 2050 pare unul indepartat, este vorba despre o perioada de 30-35 de ani. Pana in 2050, tot mai multa populatie va fi imbatranita, va avea peste 60 de ani. Imbatranirea propulatiei din Europa este o problema cheie care trebuie gestionata pentru sistemul de sanatate, mai ales in ceea ce priveste povara sociala si deficitele pe care le produce", a mentionat Rangam Bir.

Acesta a mentionat ca pentru guverne va fi dificila de finantat plata pensiilor si finantarea sistemului de sanatate.

Presedintele UNSAR a mai spus ca, in Romania, trebuie gasite solutii alternative de finantare a sanatatii, cum ar fi dezvoltarea pietei private de asigurari medicale.

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR) a fost infiintata in 1994. Este o organizatie neguvernamentala profesionala, nonpolitica, independenta si nonprofit si a fost fondata de treisprezece companii de asigurare si reasigurare cu capital de stat si privat (roman si strain).

UNSAR are in prezent 22 de membri reprezentand aproximativ 80% din piata de asigurari din Romania. In 2010, membrii UNSAR au inregistrat prime brute subscrise de 1,64 miliarde euro. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: