Primarul Sorin Oprescu a declarat ca bucurestenii vor plati in aceasta iarna gigacaloria la un pret de 170 de lei

Data publicarii: 07-10-2011 | Diverse

Bucurestenii vor beneficia si in aceasta iarna de subventia la caldura, pretul gigacaloriei ramane la 170 lei, urmand ca municipalitatea sa suporte diferenta pana la 318 lei, a declarat joi primarul general, Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a spus ca vor fi aproximativ 2.500 de bucuresteni care vor plati gigacolaria la pretul de 318 lei, acestia fiind identificati cu venituri de peste 1500 lei pe membru de familie. 

"Am putea sa acoperim si aceasta gaura lasata de guvern, primordiala, prin achitarea de catre executiv a datoriilor fata de primarie", a precizat Sorin Oprescu. 

Acesta a adaugat ca municipalitatea ar putea sa acopere aceasta lipsa de bani, care s-a produs in urma taierii subventiei de catre Guvern, cu mari eforturi, renuntandu-se la o serie de proiecte importante pentru oras. "Totul depinde de guvern, care in fiecare an, din cele 320 milioane de lei alocate pe hartie, nu a dat primariei decat o parte din bani si probabil s-a obisnuit sa acoperim cu bani de la bugetul nostru", a spus Oprescu, subliniind ca a fost initiat un proiect de hotarare care va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de astazi prin care primaria cere guvernului sa stearga toate penalitatile. 

Edilul a spus ca este vorba de 500 milioane lei, la care se adauga penalitati de 800 milioane lei, datorie care vine din 1995 (n.r.- datoria RADET catre ELCEN). "Prin stergerea penalitatilor putem sa sustinem subventia la caldura", spune Oprescu. 

Alte proiecte de hotarare importante, la care s-a referit primarul general, aflate pe ordinea de zi a sedintei CGMB sunt managementul operational la Stadionul Lia Manoliu, aprobarea unor imprumuturi de pana la 800 milioane de euro sau echivalentul in lei in vederea restructurarii datoriei de pana la 500 milioane de euro si contractarea de noi credite in valoare de 300 milioane de euro in vederea continuarii proiectelor de investitii initiate de municipalitate. 

Primarul general mai solicita votul consilierilor municipali pentru obtinerea de fonduri in vederea repararii podului Baneasa si marirea bugetului alocat pentru exproprierile necesare continuarii lucrarilor la strapungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Dudescu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: