Emil Boc: Romania este in graficul cresterii economice de 1,5% pentru anul acesta

Data publicarii: 07-10-2011 | Economie

Premierul Emil Boc a declarat joi, la Caracal, ca pana in momentul de fata Romania este in graficul de crestere economica prognozat, dar o evaluare finala va fi facuta la sfarsitul lunii octombrie, dupa vizita reprezentantilor FMI si Comisiei Europene.

''Asteptam vizita delegatiei Fondului Monetar International si a Comisiei Europene pentru a face evaluarile necesare, din datele pe care le avem Romania este in graficul cresterii economice de 1,5% pana in momentul de fata pentru anul acesta. Vom vedea exact datele finale la momentul vizitei FMI si Comisiei Europene, la sfarsitul lunii octombrie", a declarat primul-ministru. 

Premierul a mai spus, la inaugurarea fabricii Yazaki din Caracal, ca Guvernul va debloca garantiile pentru Ford si va sustine in continuare investitia acestei companii in tara noastra."Este una dintre prioritatile majore pe care Guvernul le are si stiti bine ca a fost una dintre primele masurile pe care le-am luat in calitate de prim-ministru - de acordare a garantiilor guvernamentale pentru Ford. Din punctul nostru de vedere exista toata deschiderea si participarea necesara pentru a continua si sustine investitia Ford de la Craiova, implicit cea de la Caracal", a afirmat Emil Boc. 

Primul ministru a subliniat ca Romania are un avantaj competitiv in raport cu alte state europene, acela al stabilitatii macroeconomice. 'Prin masurile de anul trecut (masurile de austeritate din vara anului 2010 - n.a.), azi avem o stabilitate macroeconomica care permite altor investitori sa vina in Romania, iar celor precum Yazaki sa isi extinda activitatea in Romania', a spus premierul. 

Seful Executivului a mentionat ca, pentru Romania, cea mai importanta 'batalie' in momentul de fata este aceea pentru sustinerea locurilor de munca. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: