BNR pune in circulatie o moneda dedicata aniversarii a 130 de ani de la nasterea lui George Bacovia

Data publicarii: 07-10-2011 | Finante-Banci

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 10 octombrie 2011, o moneda din argint dedicata aniversarii a 130 de ani de la nasterea lui George Bacovia.

Aversul prezinta o compozitie sugerand lirica bacoviana, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "10 LEI", stema Romaniei si anul de emisiune "2011".

Reversul prezinta portretul si numele poetului George Bacovia, anii intre care a trait acesta, "1881", "1957", o compozitie sugerand poezia Singur si doua versuri din cuprinsul ei: "Stau triste negrele tablouri - Faclia tremura-n oglinda".

Caracteristicile monedei din argint sunt urmatoarele:


Valoare nominala

10 lei

Metal

argint

Titlu

999‰

Forma

rotunda

Diametru

37 mm

Greutate

31,103 g

Calitate

proof

Cant

zimtat


Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. 

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. 

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 340,00 lei/buc., exclusiv TVA.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 130 de ani de la nasterea lui George Bacovia, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: