Costul creditelor neperformante provoaca pierderi la Leumi. Banca din Romania este singura dintre subsidiarele grupului israelian care a inregistrat pierderi

Data publicarii: 07-10-2011 | Finante-Banci

Bank Leumi, filiala locala a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare israeliene, a inregistrat pe primul semestru o pierdere de 11,7 mil. lei (2,7 mil. euro) dupa standardele internationale, in crestere cu 46% fata de aceeasi perioada din 2010.

Banca din Romania este singura din-tre subsidiarele internationale ale grupului israelian care a inregistrat pier-deri, afectand rezultatul total al acestora.

Pierderea a fost provocata in principal de cheltuielile legate de pierderi din credite. Acestea au insumat 25 mil. secheli (aproape 5 mil. euro), in crestere cu peste 30% comparativ cu perioada corespunzatoare din 2010.

Raportul semestrial al Leumi mentioneaza imbunatatirea activita-tilor pe zona de private banking din Romania, alaturi de cele din Israel - deservirea mai multor clienti cu averi mari fiind una dintre tintele strategice ale bancii.

Leumi functioneaza printr-o retea de 32 de unitati care acopera circa 24 de orase.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: