Mii de pasageri, nevoiti sa isi schimbe planurile de calatorie. Aeroportul Baneasa introduce noi restrictii: ce curse au fost ANULATE

Data publicarii: 07-10-2011 | Turism

Mii de pasageri care isi programasera sa zboare de pe Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu vor fi nevoiti sa isi schimbe planurile de calatorie sau sa isi ia banii inapoi. Aeroportul Baneasa va introduce restrictii, din 29 octombrie, prin care nu se va mai permite operarea zborurilor in intervalul orar 22:00-06:00.

Reprezentantii companiilor aeriene low cost care opereaza pe Baneasa sustin ca vestea i-a luat prin surprindere, fiind anuntati "din scurt", in urma cu circa o saptamana, in timp ce oficialii aeroportului sustin ca ei i-au instiintat de aceasta decizie la inceputul lunii septembrie. Pe site-ul aeroportului nu exista o informatie privind introducerea noilor restrictii, dar reprezentantii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB) spun ca noua decizie este de fapt "o modificare a formularii" dintr-o prevedere din 1999.

"Initial se prevedea ca intre orele 22:00 si 6:00 companiile aeriene puteau opera pe Baneasa numai cu aprobarea scrisa a aeroportului, in anumite situatii, cum ar fi de intarziere. De asemenea, se prevedea ca intre orele 24:00 si 7:00 nu pot fi programate curse. Se suprapuneau cumva, asa ca s-a simtit nevoia sa se vina cu o clarificare. Din 29 octombrie nu vor putea fi programate zboruri intre orele 22:00 si 6:00. Zborurile intarziate vor putea ateriza pe Baneasa nu mai tarziu de 22:30", a declarat pentru gandul Valentin Iordache, director in cadrul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Wizz Air va anula 10% din zboruri. Blue Air reprogrameaza 38% dintre zboruri.

Cititi mai mult in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: