Curtea de Apel a anulat amenda primita de Aegon Pensii

Data publicarii: 10-10-2011 | Finante-Banci


In august 2010 s-au dat amenzi de 5,2 mil. lei unui numar de 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii pentru ca "s-au inteles" sa incalce legislatia .

Chiritoiu (CC): Dupa primirea motivatiei instantei, institutia va inainta recurs la ICCJ.

Curtea de Apel Bucuresti a anulat o amenda prin care Consiliul Concurentei a sanctionat Aegon Fond de Pensii pentru ca, alaturi de alte 13 societati, ar fi incalcat legislatia prin repartizarea in mod egal a persoanelor care au semnat mai multe cereri de inscriere la un fond de pensii private, citeaza Mediafax. "Admite actiunea. Anuleaza Decizia 39/07.09.2010 a Consiliului Concurentei, exonerand reclamanta de plata amenzii aplicate, in cuantum de 150.301 de lei. Definitiva. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data de 21 septembrie 2011", se precizeaza pe site-ul instantei. Contactat, presedintele Consiliului Concurentei (CC), Bogdan Chiritoiu, a declarat ca, dupa primirea motivatiei instantei, institutia va inainta recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In august 2010, Chiritoiu a anuntat ca institutia a amendat cu 5,2 milioane lei un numar de 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) pentru ca "s-au inteles" sa incalce legislatia cu privire la repartizarea persoanelor care s-au inscris la doua sau mai multe fonduri. "Potrivit legii, cei cu mai mult de doua semnaturi trebuiau sa intre intr-un proces de repartizare aleatorie, asa-numita loterie. Practic, administratorii s-au inteles si si-au impartit in mod egal persoanele cu dubla semnatura", declara Chiritoiu intr-o conferinta din 17 august 2010.

Integral in Curierul National