Ponta ii cere lui Franks o pozitie oficiala privind procesul de restructurare a companiilor de stat

Data publicarii: 10-10-2011 | Politica

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a transmis vineri, o scrisoare sefului delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, prin care cere o pozitie publica legata de modul in care actuala guvernare gestioneaza procesul de restructurare a companiilor de stat, informeaza un comunicat al PSD.

Liderul PSD aduce in discutie situatia de la Complexul Energetic Rovinari, invocand o decizie de a se infiinta o directie speciala in fruntea careia a fost angajat seful UNPR Gorj, Marius Vlaicu. 

"In timp ce complexurile energetice duc lipsa de personal de executie specializat, politicul decide infiintarea unei intregi directii si numirea in fruntea sa a unui politician, pe un salariu urias. Marius Vlaicu va incasa un salariu de aproximativ 12000 de RON pe luna (adica, o suma in jurul a 4000 de dolari). Aceasta, in conditiile in care, de la Complexul Rovinari, au fost concediati, in ultimii doi ani, aproximativ 500 de angajati, dupa cum urmeaza: in anul 2009 - 200 de angajati; in anul 2010 - 200 de angajati; iar in anul 2011 - 67 de angajati, fara ca procesul sa se fi incheiat", i-a scris Ponta lui Franks.

Presedintele PSD sustine ca directia nou infiintata, dincolo de cheltuielile pe care le presupune aceasta decizie, are exact aceleasi atributii cu cele ale Serviciului de Achizitii Terenuri din cadrul complexului energetic.

"In aceste conditii, consider ca nu poate fi trecuta cu vederea natura pur politica a deciziei luate de conducerea complexului de la Rovinari. Apreciez ca aceasta decizie contravine direct angajamentelor asumate de Guvernul Romaniei in fata FMI si arata dubla masura a actualei puteri in problema reducerii cheltuielilor bugetare", a precizat Victor Ponta, solicitand o pozitie publica legata de modul in care actuala guvernare gestioneaza procesul de restructurare a companiilor de stat.

"Subliniez inca o data faptul ca discutiile pe care Uniunea Social Liberala le-a avut cu reprezentantii FMI pe aceasta tema au fost mereu utile si, totodata, vad ca fiind necesara continuarea lor. Tocmai in lumina acestui dialog, va inaintez, de fapt, solicitarea de fata. Sunt sigur ca intelegeti faptul ca, in vremurile dificile pe care romanii le traverseaza, astfel de situatii sunt in masura sa le amplifice nemultumirea si neincrederea in factorii de decizie politica. Oamenii nu simt ca Guvernul este solidar cu ei in aceasta perioada atat de grea. In lipsa unei reactii a reprezentantilor FMI, putem concluziona ca aceste decizii sunt acceptate tacit de Fondul Monetar Interntional. In aceste conditii, ar deveni lipsit de legimitate orice demers de reducere a cheltuielilor bugetare, promovat de Guvern si incurajat de FMI", i-a scris Ponta lui Franks. 

NewsIn