Cat de avantajoase sunt dobanzile la depozite. Cat scoti de la ghiseu daca pui la banca 1.000 de lei timp de un an

Data publicarii: 10-10-2011 | Finante-Banci

Dobanzile la depozitele la termen in lei practicate de bancile din Romania variaza intre 4% si 7,5%, insa comisioanele si taxele percepute pentru contul curent atasat depozitelor duc la situatii in care suma retrasa la scadenta este mai mica decat cea depusa.

Bancile care ofera dobanzi mai mari sau apropiate de valoarea dobanzii de referinta a BNR, care a fost mentinuta de 16 luni la 6,25%, practica, pe langa comisionul de retragere al numerarului, o serie de taxe de administrare ale contului curent aferent depozitului. Astfel, valoarea reala a castigurilor banesti colectate la scadenta depozitelor este, chiar si in cazul bancilor cu dobanzi de 7,5%, de cel mult 3,25%, daca se tine cont si de inflatia care se reflecta in puterea de cumparare si care a fost estimata in luna august, la valoarea de 4,25%.

gandul va prezinta o simulare a potentialelor castiguri aduse de depunerea sumei de 1.000 de lei intr-un depozit cu termen de un an si o dobanda fixa, la cateva dintre bancile care ofera dobanzi avantajoase.

Vedeti lista integral in Gandul.info

sursa tabel: gandul.info