Cum vand aurul cele mai mai importante doua banci romanesti de pe piata de profil

Data publicarii: 10-10-2011 | Finante-Banci

Pretul aurului se mentine stabil, de aproape doua saptamani, pe piata mondiala, ceea ce confera o anumita atractivitate metalului pretios. Cotatiile se lovesc, in tentativele de crestere, de o bariera inca puternica la circa 1.650 dolari / uncie.  Analistii cred ca, mai devreme sau mai tarziu, aurul va reincepe sa se scumpeasca.

De doua saptamani piata aurului are o evolutie relativ calma si nici macar tulburarile de pe pietele finaciare nu au mai atras dupa ele variatiile bruste cu care ne obisnuise metalul pretios in luna august si prima parte a lui septembrie. Creseterile intampina acum o rezistenta la nivelul de circa 1650 de doalri / uncie. Conditiile fundamentale ale pietei aurului vor determina insa reluarea unei tendinte de crestere constante", spune Claudiu Cazacu, analistul societatii de intermediere XTB Traders Romania.

BCR vinde aurul in lingouri de diferite marimi cu 41,26 euro/gram (178,02 lei/gram de aur de puritate ), potrivit site-ului bancii, iar Piraeus Bank afiseaza un pret de 195 de lei/ gram pentru achizitii de mai putin de 2000 de grame de aur de 24 de carate si de 192 de lei la comenzi mai mari. 

Integral in Money.ro