Elena Udrea: Numarul turistilor in Romania a crescut cu 10% in prima jumatate a anului 2011

Data publicarii: 11-10-2011 | Turism

Numarului de turisti inregistrati in structurile de cazare din Romania a crescut cu 10% in prima jumatate a anului 2011, fata de perioada similara din 2010, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, la Adunarea Generala a Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) din Coreea de Sud, arata un comunicat al MDRT.

'Romania a dovedit ca este un factor activ in domeniul turismului atat in cadrul OMT, cat si al Uniunii Europene. In acest sens, putem vorbi despre Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, initiativa in care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este direct implicat, fiind, alaturi de Bulgaria, coordonator pe domeniul turismului. Revenind la rezultatele programelor pe care le derulam in domeniul turismului, mentionez cresterea semnificativa a numarului de turisti inregistrati in structurile de cazare din Romania, cu 10% mai multi in prima jumatate a anului 2011 fata de perioada similara din 2010', a afirmat Elena Udrea. 

Potrivit MDRT, cresterile turismului romanesc din 2011 sunt mai mari decat previziunile de crestere pentru turismul international estimate la 4-5% la nivelul OMT, depasindu-le cu 100% la jumatatea anului 2011 si cu 200% la nivelul primelor opt luni ale anului 2011. 

In perioada 8-14 octombrie 2011, are loc, in Coreea de Sud, Adunarea Generala a Organizatiei Mondiale a Turismului, la care participa si o delegatie a MDRT, condusa de ministrul Elena Udrea. Luni a avut loc prima sesiune plenara a Consiliului Executiv al OMT. 

Ministrul Elena Udrea a prezentat participantilor eforturile guvernului roman, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), de sustinere a investitiilor in infrastructura generala si mai ales in infrastructura turistica, dar si modul de valorificare a fondurilor europene alocate turismului romanesc prin Programul Operational Regional 2007-2013. 

OMT, agentie specializata a Natiunilor Unite, constituie cel mai important organism international in domeniul calatoriilor si al turismului. Organizatia isi are originile in anul 1925, cand a luat fiinta, la Haga, Uniunea Organizatiilor Oficiale de Publicitate Turistica, iar actuala denumire dateaza din 1975. In prezent, OMT numara 154 de state membre cu drepturi depline si 7 membri asociati. 

Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. In anul 2009, la Adunarea Generala a OMT de la Astana (Kazakhstan), Romania a obtinut un post in Consiliul Executiv, iar in 2010, in Iran, functia de vicepresedinte al OMT.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: