Arges: Lucrarile hidrotehnice din zona Transfagarasanului vor continua, dar cu masuri de protectie a mediului speciale

Data publicarii: 11-10-2011 | Mediu

Lucrarile hidrotehnice efectuate in zona Transfagarasanului, pe raurile Capra, Buda si Otic, vor continua, dar cu respectarea unor masuri speciale de protectie a mediului, a afirmat luni prefectul judetului Arges, Gheorghe Davidescu.

''Lucrarile vor continua, fara discutie, dar cu masuri asiguratorii speciale. Este vorba de o arie naturala protejata de interes comunitar si nu putem sa neglijam acest aspect. Mediul si natura trebuie protejate la maxim si regulile sunt pe masura", a declarat prefectul. 

Davidescu a mai mentionat ca nu a primit inca rezultatele finale ale controlului pe care l-a dispus in urma cu doua saptamani in acest caz, intrucat sunt asteptate si pozitiile unor institutii ale administratiei centrale. 

"Din pacate, nu am finalizat acest control, pentru ca lucrurile sunt putin mai sensibile si mai complicate decat am crezut. Aici sunt implicate si structuri centrale ale statului, cum este Ministerul Mediului, asa ca asteptam rezultatele finale de la aceste institutii", a explicat prefectul. 

Lucrarile de construire a unor microhidrocentrale pe raurile Capra, Buda si Otic, situate in amonte de lacul de acumulare Vidraru de pe Arges, au provocat in ultimele saptamani proteste din partea unor organizatii ecologiste. 

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Romane de Mediu-1998, care au evaluat legalitatea modului in care se realizeaza constructia salbei de 10 microhidrocentrale situate intr-o arie protejata incadrata in reteaua Natura 2000 ca sit de importanta comunitara, lucrarile din aceste zone se executa fara respectarea legislatiei de mediu si a actelor de reglementare primite, iar prin aceste autorizatii nu sunt impuse anumite conditii de executie, esentiale pentru mentinerea echilibrului ecologic din zona. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: