Tribunalul Prahova a mentinut amenda de 1,5 mil. lei aplicata unei firme a lui Culita Tarata

Data publicarii: 11-10-2011 | Afaceri

Tribunalul Prahova a confirmat legalitatea amenzii aplicate de Consiliul Concurentei societatii comerciale TCE 3 Brazi SRL pentru refuzul de a se supune inspectiei inopinate a autoritatatii de concurenta, a anuntat luni Consiliul Concurentei.

Societatea TCE 3 Brazi SRL apartine omului de afaceri Culita Tarata si are activitati in agricultura, cresterea animalelor si industrializarea produselor de origine animala si vegetala, precum si in exploatarea si industrializarea lemnului.

In cadrul investigatiei pe piata painii si pe pietele conexe acesteia, in anul 2008, Consiliul Concurentei a sanctionat societatea TCE 3 Brazi SRL cu amenda in valoare de aproximativ 1,5 milioane lei, acesta fiind primul caz in care un agent economic nu a permis inspectorilor de concurenta efectuarea inspectiei inopinate.

"SC TCE 3 BRAZI SRL a contestat in instanta actul de sanctionare, dar atat Judecatoria Piatra Neamt, cat si Tribunalul Prahova, prin hotarare irevocabila, au constatat legalitatea si temeinicia acestuia, respingand pe fond plangerea societatii", se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta.

Inspectia inopinata reprezinta cel mai important instrument de investigatie al autoritatii de concureta, datorita eficientei sale in obtinerea probelor asupra savarsirii de practici anticoncurentiale.

Conform legii, in cazul in care o societate refuza sa se supuna inspectiei, Consiliul Concurentei poate aplica amenzi intre 0,1% si 1% din cifra de afaceri totala realizata de societate, in anul anterior sanctionarii. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: