Executorii bancari cu experienta in domeniu pot deveni executori judecatoresti

Data publicarii: 11-10-2011 | HR/Cariere

Vicepresedintele BRD Societe Generale, Petre Bunescu, a declarat luni ca executorii bancari care au experienta in executarea silita a creantelor pot trece in randul executorilor judecatoresti, fara alte conditii.

"In ceea ce priveste executorii bancari, cert este ca noi am sustinut pe calea lobby-ului, la comisiile de specialitate ale Parlamentului, proiectul de lege ce vizeaza ca toti executorii bancari cu pregatire de specialitate si care au o vechime in aceasta meserie sa treaca in randul executorilor judecatoresti", a mentionat Petre Bunescu.

Acesta a mai spus ca astfel de propuneri au fost acceptate si, foarte probabil, textul de lege va putea sa reglementeze faptul ca acei executori bancari care au o anumita experienta in meseria de executare silita a creantelor pot trece in randul executorilor judecatoresti fara alte conditii.

"Extinderea corpului executorilor judecatoresti nu va putea fi decat una benefica pentru ca altfel putem risca ca actualul corp de executori judecatoresti sa nu poata acoperi intregul camp de executare silita, iar o buna parte dintre creantele existente sa nu poata fi executate", a mai spus Petre Bunescu. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: