Seful Erste: BCR are nevoie de o majorare de capital de 100 mil. euro pana la sfarsitul anului

Data publicarii: 11-10-2011 | Finante-Banci

BCR, cea mai mare banca romaneasca, va avea nevoie de o majorare de capital de 100 milioane de euro pana la finele anului, a declarat azi Andreas Treichl, CEO-ul Erste Group, acesta fiind primul anunt al unei banci locale in ceea ce priveste necesarul de capital pe fondul accentuarii crizei financiare, care a dus la cresterea creditelor neperformante in bilantul bancii. Majorarea de capital ar urma sa se faca prin aport in numerar de la actionari.  

"Ne dorim sa ne mentinem rata de acoperire a creditelor neperformante la nivelul actual de 52,6%”, au declarat, pentru Antena3.ro,  reprezentantii Erste Group.

 Anuntul Erste vine doar la cateva saptamani dupa ce SIF-urile au semnat un acord de principiu pentru vanzarea actiunilor de la BCR. Presedintii SIF-urilor au comentat la acel moment "urgenta” acestui acord tocmai prin perspectiva unor majorari de capital nu numai la BCR, ci si la alte banci din sistemul bancar romanesc.

 Oficialii Erste au spus totodata ca grupul austriac nu are nevoie de capital nou, in pofida masurilor radicale la nivelul bilantului pe care le vor lua ceea ce priveste expunerea pe statele periferice din zona euro si operatiunile din Ungaria si Romania.

 "Rata capitalui propriu ramane neschimbata la sfarsitul acestui an fata de anul anterior (9,2%) si nu este necesara o marire de capital. Profitul operational al Erste Group este un factor puternic de stabilitate si se estimeaza ca va compensa in totalitate efectele negative ale masurilor extraordinare mentionate asupra capitalului reglementat”, au precizat reprezentantii Erste Group.  

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: