BVB a deschis in crestere, investitorii au luat cu asalt actiunile FP

Data publicarii: 11-10-2011 | Bursa

Primele tranzactii cu actiunile listate la BVB au avut loc la preturi in crestere fata de valorile de ieri, pe fondul unei lichiditati foarte ridicate. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii de la cota Bursei, avea, dupa primul sfert de ora, un avans de 0,8%, in timp ce indicele compozit era pe plus cu 0,64% fata de nivelul zilei precedente.

Actiunile SIF-urilor sI FP au crescut, in medie, cu 1,76% dupa primel 15 minute de tranzactionare, in timp ce companiile din sectorul energetic se tranzactionau la preturi cu 1,25% mai mari.

Dupa primul minut, rulajul BVB ajunsese la 1,7 milioane de lei, pe fondul tranzactiilor cu actiunile FP, care au cumulate transferuri in valoare de 1,66 milioane lei. Dupa primul sfert de ora, lichiditatea BVB ajunsese la 4,63 milioane lei, peste jumatate din aceasta valoare fiind generata de tranzactiile cu actiuni FP. Urmatoarele in topul lichiditatii erau titlurile Erste Bank si BVB, dar cu rulaje mai mici de 100.000 lei.

Cele mai mari variatii positive au inregistrat actiunile Dafora (+5,89%), urmate de SIF Transilvania (+2,38%) si SIF Moldova (+2,36%), in timp ce numai SIF Banat Crisana a deschis pe un usor declin sedinta de tranzactionare.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: