Roubini: Intrebarea nu este daca am intrat din nou in recesiune, ci daca va fi moderata sau severa

Data publicarii: 12-10-2011 | International

Nu se mai pune problema daca lumea a intrat sau nu in a doua recesiune din ultimii ani, ci cat de severa este ea, sustine Nouriel Roubini, unul dintre economistii care a prevazut criza din 2008, conform CNBC.

Datele analizate recent sugereaza faptul ca Statele Unite ale Americii, zona euro si Marea Britanie se afla deja la un pas de a intra in recesiune intr-o perioada cuprinsa intre unul si doua semestre, explica Roubini.

"Intrebarea nu este daca va avea loc o noua recesiune, ci daca aceasta va fi una moderata sau una severa", a declarat Roubini pentru CNBC. "Raspunsul depinde de zona euro", a mai completat el.

Conform spuselor lui Roubini, situatia dezordonata din Europa cauzata de criza datoriei suverane, criza bancara sau de iesirea unui stat membru din zona euro, va avea un efect mai sever decat cel al colapsului Lehman Brothers. El a adaugat ca liderii europeni trebuie sa se concentreze si "sa ia decizia corecta" la summitul G20, care va avea loc in prima saptamana a lunii noiembrie la Cannes.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: