Efectul asigurarii obligatorii: 3 milioane de case sunt acoperite de polite facultative, cele obligatorii scad

Data publicarii: 12-10-2011 | Finante-Banci

Circa 3 milioane de romani si-au asigurat casele printr-o polita facultativa, numarul acestora fiind cu 58% mai mare decat la jumatatea anului trecut, cand s-a dat startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor, insa politele obligatorii continua sa scada.

Numai 790.000 de case si apartamente au fost asigurate de proprietari printr-o polita obligatorie, care este mai ieftina, dar care acopera doar pagubele produse de inundatii, alunecari de teren si cutremure. Circa 40.000 de astfel de polite au expirat deja si nu au fost reinnoite in ultimele doua luni.

La jumatatea anului trecut erau mai putin de 1,9 milioane de locuinte asigurate, dar vanzarile de polite au fost impulsionate in ultimul an de discutiile create in jurul asigurarii obligatorii si in conditiile in care multi asiguratori au scazut semnificativ preturile.

"Este evident ca introducerea obligativitatii asigurarii locuintei a impulsionat si vanzarile de polite facultative. Din cauza concurentei puternice am asistat insa la o reducere semnificativa a primei medii. Piata trebuie sa se maturizeze si sper sa nu ajungem in situatia pe care o avem cu politele de raspundere civila auto (RCA)", a spus Adrian Marin, CEO al companiei Generali, in cadrul unei conferinte organizate de Media Xprimm.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: