Banca Saracilor - ceva care in Romania nu exista. Dar exista saraci

Data publicarii: 12-10-2011 | Finante-Banci

Este un merit al sectorului bancar din Romania faptul ca s-a dezvoltat exploziv, in dorinta de a se alinia standardelor lumii civilizate, astfel incat sa-i fie agreabil romanului cu bani si atractiv investitorului strain. 

Fireste, dezvoltarile explozive necesita bani, dar bancile nu se pot plange. Ele incaseaza dobanzi de la doritorii de credite, comisioane pentru orice operatiune executata, venituri de pe urma schimburilor valutare, cele din propriile actiuni speculative si inca multe altele.

Banca este prea simandicoasa, pentru omul sarac

Nenorocirea este ca micul slujbas, cand vrea sa "puna de o parte" mica sa economie ramasa la sfarsitul lunii - in cazul fericit cand ii ramane -, n-are alta solutie inteleapta decat sa puna banii la ciorap, scrie Ziare.com

La banca, risca sa-i scada economiile prin comisioane, in loc sa-i creasca prin dobanda. Nu tintesc sistemul bancar, facut sa prospere, intrucat banca este o afacere si nu o institutie filantropica. Observ numai ca omul sarac n-are ce cauta la banca, daca n-a castigat cumva la loterie.

Altii nu s-au repezit sa strice si ce aveau bun

Am avut curiozitatea sa caut pe Net cam cum stau lucrurile la altii. In Franta, exista si astazi acele "casse d'epargne", care existau si pe vremea lui Cuza Voda, cand, dupa modelul francez, s-a infiintat la noi CEC. 

Aceste institutii financiare nu fiinteaza pentru marile afaceri, ca bancile. Conform site-ului, scopul lor este "sa ajute tinerii ca sa-si poata parcurge cu bine etapele vietii".

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: