Citibank ofera clientilor posibilitati de crestere si diversificare a portofoliului de investitii prin noul parteneriat cu Franklin Templeton Investments

Data publicarii: 12-10-2011 | Finante-Banci

Citibank Romania a incheiat recent un parteneriat cu Franklin Templeton Investments, una dintre cele mai mari organizatii globale de management al activelor. Incepand cu 12 octombrie 2011, Citibank Romania distribuie 11 fonduri de investitii Franklin Templeton inregistrate in Luxemburg, oferind  clientilor persoane fizice o gama extinsa de instrumente financiare in vederea construirii unui portofoliu echilibrat si diversificat.

Acest parteneriat reprezinta  o continuare a strategiei Citi de a avea o "arhitectura deschisa”, prin care sa  ofere  clientilor sai acces la expertiza si strategiile de investitii ale celor mai renumite familii de fonduri din lume. Alegerea societatilor de management al activelor, inclusiv a Franklin Templeton, are la baza o serie de criterii cantitative si calitative, menite sa asigure cea mai potrivita selectie pentru investitori.

Cele 11 fonduri de investitii inregistrate in Luxemburg distribuite de catre Citibank Romania sunt fonduri de tip deschis sau Societe d'Investissement a capital variable (SICAV), parte din gama Franklin Templeton Investment Funds (FTIF). Aceste fonduri investesc in clase de active care au la baza actiuni si instrumente cu venit fix, cu expunere pe o singura tara sau cu orientare globala si regionala. Astfel, clientii Citibank Romania au posibilitatea de a alege intre fonduri care investesc in economii cu o crestere rapida precum China, India sau Brazilia, in sectoare dinamice precum cel tehnologic sau al resurselor naturale, precum si intr-o serie intreaga de alte actiuni sau instrumente cu venit fix.

Avand stiluri de investitii diferite, variind intre stilul "crestere” si stilul "valoare”, fondurile distribuite de Citibank Romania ofera un mix personalizat de clase de active, adaptate la toleranta fata de risc si la obiectivele de investitii pe termen lung ale fiecarui client. Fondurile sunt gestionate de specialisti ai Franklin Templeton din Statele Unite, Singapore sau Hong Kong.

"Managementul specializat al portofoliului si diversificarea activelor sunt primii pasi pe drumul construirii unui portofoliu echilibrat”, a declarat Luis Tomassoni, Director Departament Retail la Citibank Romania. "Acest parteneriat important cu Franklin Templeton demonstreaza inca o data angajamentul Citibank Romania de a facilita accesul clientilor sai la cele mai performante solutii de management al averii”.

"Suntem incantati de acest parteneriat cu Citibank. Obiectivul nostru este de a oferi investitorilor locali acces la expertiza noastra prin fondurile de investitii de tip deschis cu expunere catre piete si sectoare atractive, pe care acestia le-ar putea accesa cu dificultate in alte conditii”, a declarat Borno Janekovic, Director Europa Centrala si de Est, Franklin Templeton Investments. 

Citibank Romania distribuie peste 400 de fonduri de investitii administrate de catre 14 societati partenere. 

Mai multe informatii despre fondurile Franklin Templeton sunt disponibile la adresa  http://www.franklintempleton.ro, iar detalii despre solutiile de management al averii oferite de catre Citibank Romania sunt disponibile la adresa www.citibank.ro.  Produsele de investitii nu sunt asigurate sau garantate de guvern sau autoritati guvernamentale.

Produsele de investitii nu sunt depozite bancare, obligatii  sau garantii oferite de  Europe plc, Dublin  - Sucursala Romania sau orice afiliati ai acesteia sau subsidiare. Produsele de investitii si de trezorerie sunt supuse riscului investitiei, inclusiv riscului pierderii sumei prinicipale investite. Performanta anterioara nu este o garantie a rezultatelor viitoare: preturile pot fluctua in sens crescator sau descrescator. Investitorii in produse de trezorerie/investitii denominate in moneda straina (nelocala) trebuie sa inteleaga faptul ca sunt expusi riscului de schimb valutar, iar fluctuatiile de curs de schimb pot cauza pierderi ale sumei principale investite atunci cand aceasta este convertita in moneda locala a investitorului.



Ultimele stiri pe BankNews.ro: