Nu mai avem timp de pierdut. Presedintele BCE insista pe recapitalizare: criza este sistemica

Data publicarii: 12-10-2011 | Finante-Banci

Criza datoriilor de stat din zona euro a devenit "sistemica" si Europa trebuie sa actioneze la unison pentru a evita un dezastru, a declarat marti presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, adaugand ca "nu mai este timp de pierdut", transmite Reuters.

Oficialul a adaugat ca economia reala a devenit vulnerabila la riscuri tot mai grave odata cu intrarea bancilor europene intr-o zona periculoasa. Trichet a aratat ca Fondul European de Stabilitate Financiara ar trebui sa devina cat mai flexibil, insa fara implicarea BCE in finantarea acestuia.

"In ultimele trei saptamani, situatia a continuat sa fie tot mai grava. Criza este sistemica si trebuie atacata decisiv. Gradul ridicat de interconectare din sistemul financiar al UE a condus la cresterea rapida a riscului de contagiune semnificativa.  Ameninta stabilitatea financiara in UE ca intreg si afecteaza economia reala in Europa si dincolo de granitele ei", a declarat Trichet in fata Comisiei de Economie si Politica Monetara din Parlamentul European. Trichet a cerut guvernelor si autoritatilor europene sa actioneze impreuna pentru a rezolva criza, adaugand ca orice intarziere ar fi dezastruoasa.

Integral in StirileProTv.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: