BNR sfatuieste bancile grecesti sa-si faca rezerve de lichiditate. Intalnire la BNR pentru planuri de actiune

Data publicarii: 12-10-2011 | Finante-Banci

Cele sase filiale de banci elene au fost la banca centrala sa discute planuri de actiune care sa intre in functiune la nevoie. 

Bancile locale cu capital elen, dintre care doua sunt in top 10, trebuie sa-si mareasca lichiditatea si sa-si prega-teasca rezerve in eventualitatea agravarii problemelor cu care se confrunta bancile-mama din Grecia - este una dintre cele mai importante recomandari facute de BNR in contextul tensiunilor externe.

Sefii filialelor de banci elene s-au intalnit luni cu oficiali ai BNR pentru a discuta planurile de masuri preventive care ar putea fi aplicate in ipoteza aparitiei unor probleme in relatiile de finantare cu bancile-mama.

"A fost o discutie de informare reciproca in care am trecut in revista masurile care se pot lua daca apar necazuri pe relatia cu bancile-mama. Preventiv, le-am recomandat sa-si creasca lichiditatea, sa-si asigure rezerve pentru a contracara eventuale efecte de contaminare", a spus Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: