Cum vrea Volksbank sa reduca raportul credite/depozite de la 550% la 200%

Data publicarii: 12-10-2011 | Finante-Banci

Volksbank Romania, a sasea banca locala in functie de active, vrea sa-si reduca pana in 2015 raportul dintre credite si depozite, de la un nivel de 550% pana la o rata de sub 200%, a precizat Lucian Cojocaru (foto), vicepresedintele institutiei de credit.

Inainte de inceperea crizei, Volksbank era interesata mai degraba de componenta de creditare, iar finantarile veneau de la banca - mama, in timp ce atragerea depozitelor de la clienti era trecuta pe planul secund. Criza insa a scumpit si a diminuat liniile de credit de la actionarul principal si a determinat banca sa-si majoreze baza de clienti care economisesc.

"Resursele pentru diminuarea raportului credite/depozite pot fi obtinute prin cresterea bazei de clienti. Pana in 2015 vrem sa ne triplam numarul de clienti. In prezent, avem 140.000 de clienti pe partea de retail si 3.000 pe segmentul corporate”, a explicat Cojocaru.

Acesta a mentionat ca Volksbank si-a schimbat strategia si ca banca va acorda atentie in egala masura atat activitatilor de economisire, cat si celor de creditare.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: