Erste decide pe 14 noiembrie majorarea capitalului BCR cu pana la 144 mil. euro. Nu asteapta finalizarea tranzactiilor cu SIF-urile

Data publicarii: 13-10-2011 | Finante-Banci



Andreas Treichl, CEO al Erste, aduce 100 mil. euro la BCR dupa ce in 2006 a platit 3,75 mld. euro pentru preluarea bancii. El a anuntat luni masuri de curatare a bilantului Erste care duc banca pe pierdere, inclusiv ca o consecinta a pretului foarte mare platit pe BCR, dar spune ca nu-si considera postul amenintat de situatia creata.



Managementul BCR, cea mai mare banca de pe piata, a convocat pe 14 noiembrie o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor pentru aprobarea majorarii capitalului social cu pana la circa 618 mil. lei (144 mil. euro) prin emiterea a cel mult 6,18 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune.
Pretul de subscriere va fi egal cu valoarea nominala, iar actiunile ramase nesubscrise vor fi anulate.

Austriecii de la Erste Group, care controleaza BCR printr-un pachet de aproape 70% din actiuni, sunt pregatiti sa sustina majorarea capitalui, oficialii grupului indicand luni o suma de 100 mil. euro pe care ar urma sa o investeasca astfel in banca locala. De altfel, odata ce a lansat catre SIF-uri oferta de preluare a pachetului minoritar de 30% detinut de acestea, Erste nu mai conteaza in niciun fel pe participarea lor la consolidarea capitalului BCR.

Integral in Zf.ro.

 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: