Bancile ar putea fi obligate sa ajute debitorul in cazul aparitiei unor probleme financiare

Data publicarii: 13-10-2011 | Finante-Banci



O companie de avocatura de pe piata locala a intermediat deja prima tranzactie cu ipoteca care se supune noilor prevderi legale. Partenerii firmei vorbesc pentru capital.ro despre avantajele noului Cod Civil. Impartirea echitabila a riscului intre banca si client este unul dintre ele.

La nici doua saptamani de la intrarea in vigoare a noului Cod Civil a avut loc deja prima tranzactie cu ipoteca realizata conform noilor prevederi. Este vorba despre un imprumut de 1 milion de euro acordat de o companie straina unei firme inregistrate in Romania care activeaza in domeniul agricol. Banii au fost utilizati pentru achizitionarea unui pachet de actiuni la o alta firma, iar negocierile intre cele doua firme au durat aproximativ 5 luni.

Compania de avocati care s-a ocupat de tranzactie este Patrascanu si Asociatii. Potrivit Irinei Popescu, partener al firmei mai sus citate, creditele acordate intre firme (altele decat bancile) reprezinta o practica destul de intalnita pe piata din Romania, iar prevederile continute in noul Cod Fiscal dinamizeaza si flexibilizeaza procedurile specifice.

Integral in Capital.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: