Leonard Orban: Daca nu rezolvam problemele din achizitiile publice am putea pierde bani la urmatoarea alocare bugetara a UE

Data publicarii: 14-10-2011 | Economie



 

Prioritatile nou-infiintatului Minister al Afacerilor Europene (MAEur) sunt marirea ratei reale de absorbtie a fondurilor europene de la 3,7% in prezent, la 20% in 2012, precum si o rata de contractare cu 30% mai mare, a declarat Leonard Orban.


Prioritatile nou-infiintatului Minister al Afacerilor Europene (MAEur) sunt marirea ratei reale de absorbtie a fondurilor europene de la 3,7% in prezent, la 20% in 2012, precum si o rata de contractare cu 30% mai mare, a declarat Leonard Orban, cu ocazia primei conferinte oficiale in calitate de ministru.


"Ca sa intelegeti mai bine ce ar insemna o rata reala de absorbtie de 20%, ganditi-va ca pana acum am atras fonduri comunitare de 716 milioane de euro dar ele ar putea fi de 3,8 miliarde de euro", a precizat Orban.




Pentru ca fondurile europene sa poata fi cheltuite pana in 2015, cand va intra in vigoare noul buget al Uniunii Europene (2014-2020), rata de contractare de anul viitor trebuie sa fie de circa 90%, astfel incat sa ramana suficient timp pentru implementarea efectiva a proiectelor, a aratat ministrul MAEur. 

Integral in Gandul.info.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: