Pe aripile crizei: Cum poti specula pe bursa cu un portofoliu Merkel-Sarkozy

Data publicarii: 14-10-2011 | Bursa




Vestile bune, dar incomplete lasa loc de speculatii foarte ispititoare. Exemplu: solutiile "Merkel- Sarkozy", de rezolvare a crizei datoriilor europene. Regulile stricte de vanzare a unui portofoliu speculativ la bursa in aceste saptamani trebuie respectate fara ezitari, in caz ca se inregistreaza anumite pierderi, spun administratorii de investitii


Scurt scenariu: Bursele europene au in aceste zile un mare potential de crestere speculativa pe seama planului liderilor europeni de a rezolva criza datoriilor suverane. Balonul speculativ va pierde din altitudine pe masura ce vor fi cunoscute tot mai multe detalii (dezamagitoare) despre planul "Merkel-Sarkozy" si se va dezumfla atunci cand problemele Greciei vor fi redevenit acute.


Intre timp, este rost de castiguri substantiale, cu un portofoliu "Merkel-Sarkozy", din care ar trebui sa faca parte cele mai lichide actiuni de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dar nu numai.
 
In acest portofoliu speculativ ar trebui adaugate si actiunile firmelor cu exporturi mari, dar datorii mici in euro, spune Cristian R. Fader, directorul de investitii pentru Romania al companiei olandeze de investitii Middle Europe Investments (MEI), administratorul fondului de investitii MEI Roemenie en Bulgarije.

Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: