Volksbank a depreciat valoarea participatiilor la Investkredit si Volksbank Romania cu 700 mil. euro

Data publicarii: 14-10-2011 | Finante-Banci


Grupul Volksbank a depreciat valoarea participatiilor la Investkredit si Volksbank Romania cu 700 milioane de euro si se asteapta la o pierdere anuala de 900 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa.

"Valoarea de piata a participatiilor in banci a scazut dramatic in ultimele patru luni. Conditiile actuale de pe pietele financiare ne obliga sa reevaluam participatiile noastre pentru a le aduce in concordanta cu evolutiile actuale de pe piete. Prin aceasta masura, Grupul VBAG se pregateste pentru criza, care, in momentul actual, este anticipata a fi de lunga durata. Ca urmare, valorile contabile ale Investkredit Bank AG si Volksbank Romania SA vor fi depreciate cu o suma de aproximativ 700 milioane euro. Impreuna cu mai multe efecte singulare, se asteapta o pierdere anuala a VBAG de aproximativ 900 de milioane euro (+ / - 150 de milioane euro, in functie de evolutia pietelor). Ne asteptam la o pierdere variind de la 500 de milioane euro la 750 milioane euro la nivel de grup consolidat (IFRS)", a declarat CEO al VBAG, Gerald Wenzel.

De asemenea, Grupul Volksbank anunta ca, in contextul reorganizarii sale, aflate in curs de desfasurare, lucreaza la reproiectarea modelului sau de afaceri si evalueaza optiunile strategice.

"Revizuirea planului de afaceri este semnificativ influentata de situatia economica actuala si de volatilitatea de pe pietele bursiere si financiare. Factorii de piata influentati de criza, precum si faptul  faptul ca fuziunea VBAG in Investkredit Bank AG nu este in prezent realizabila, cum a fost planificat, vor afecta puternic rezultatele VBAG in anul fiscal 2011. Cu toate acestea, businessul operational ramane robust", se mai spune in comunicat.

Presedintele Volksbank Romania, Johann Lurf, a declarat marti ca actionarii ar putea decide majorarea capitalului bancii cu o suma cuprinsa intre 100 si 200 milioane euro, cel mai probabil in acest an.

"Prima etapa a procesului de majorare a capitalului social va avea loc anul acesta, urmand ca la inceputul anului viitor sa aiba loc urmatoarea etapa ori majorarea ar putea avea loc integral anul acesta. Nimic nu este decis la nivelul actionarilor. Sunt inca discutii", a mentionat Johann Lurf.

Presedintele Volksbank Romania a declarat ca este vorba despre o suma cuprinsa intre 100 si 200 milioane euro, care vor fi adusi pentru capitalizarea bancii si pentru a fi pregatiti in eventualitatea unui an dificil.

Volksbank Romania este o banca comerciala care activeaza pe piata romaneasca din luna mai a anului 2000. Principalii actionari ai bancii sunt österreichische Volksbanken-AG, institutia centrala a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria, DZ Bank WGZ Bank si Banque Federale des Banques Populaires.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: