De acum trebuie sa mergeti cu notarul la banca daca vreti sa va refinantati creditele

Data publicarii: 14-10-2011 | Finante-Banci

 



Din aceasta luna, clientii care vor sa-si refinanteze creditele trebuie sa mearga cu notarul la banca pentru ca acesta sa autentifice scrisoarea de refinantare, documentul care dovedeste existenta datoriei vechi, potrivit prevederilor noului Cod civil.


Practic, clientul care vrea un credit de refinantare trebuie sa vina cu notarul in agentia bancara, pentru ca acesta din urma sa certifice faptul ca angajatii bancii care semneaza scrisoarea de refinantare au acest drept.
Aceasta inseamna un cost suplimentar de 30-50 de lei suportat tot de client.
"Am avut cateva cazuri in care Oficiul de Cadastru al Sectorului 3 a refuzat sa inscrie ipoteca asupra imobilului adus in garantie deoarece scrisorile de refinantare nu erau autentificate de notar. Se accepta totusi scrisorile neautentificate emise inainte de 1 octombrie. Refinantarile nu sunt blocate in acest moment, dar procesul este ingreunat", spune Liviu Andrei, directorul general al brokerului de credite Alliance Finance.
Oficiul de Cadastru trebuie sa inscrie in cartea funciara ipoteca de rang II asupra imobilului adus in garantie, deoarece in cele mai multe cazuri acesta reprezinta si garantia pentru creditul vechi.

Integral in Zf.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: