Richard Haass: Populismul castiga teren in zilele noastre, acest lucru este periculos in politica

Data publicarii: 17-10-2011 | Politica

Populismul castiga teren in zilele noastre, in conditii de stagnare economica, iar acesta este periculos in politica a declarat vineri, la Bucuresti, Richard Haass, presedinte al Consiliului pentru Relatii Externe.

"Populismul nu dispare daca nu se schimba conditiile care l-au generat. Aceasta este o provocare pentru toate natiunile. Populismul apare pentru ca oamenii sunt frustrati cu privire la realitatea economica a vietii lor, pierd increderea ca aceste realitati economice se vor imbunatati, pierd increderea ca politicienii vor reusi sa rezolve ingrijorarile. Vedem politicienii care in general sunt blocati si nu mai stiu ce sa spuna, cum sa trateze aceste provocari economice, iar oamenii ce fac? Se duc la remedii false. E ca si relatia doctor-pacient. Deodata pacientul nu se mai duce la un doctor, ci se duce la un vraci. Si acest lucru este periculos in politica, de aceea vedem ca populismul castiga teren in zilele noastre", a afirmat Richard Haass.

Haass considera ca populismul nu ar trebui sa ne surprinda si ca acesta nu o sa dispara niciodata dintr-o societate.

"Populismul tinde sa apara si sa fie mai puternic in anumite circumstante. Vedem acum din aceste circumstrante: crestere economica scazuta, stagnare. Nivelul de trai stagneaza in Statele Unite, de exemplu nivelul de trai la nivelul gospodariilor a ramas la fel de circa 15 ani, vedem societati cu tot mai multa inegalitate economica si mai vedem mai ales ca somajul nu numai ca este inalt, dar din pacate devine somaj pe termen lung", a mai spus Haass.

Acesta considera ca un somaj persistent are consecinte sociale persistente si economice profunde.

Vicontele Etienne Davignon, presedintele Grupului Bilderberg si Richard Haass, presedintele Consiliului pentru Relatii Externe, au sustinut vineri,la BNR, conferinta "Uniunea Europeana dupa criza datoriilor suverane”.

Grupul Bilderberg este o organizatie cu agenda globalista, ce include lideri politici din lumea occidentala, oameni de afaceri si academicieni. Reuniunile au loc anual, incepand din 1954. Fondatorii grupului au fost magnatii David Rockefeller si familia de bancheri Rotschild. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: