Cand vor iesi actiunile FP din sensul unic pe care s-au inscris din prima zi?

Data publicarii: 17-10-2011 | Bursa

De la listare, titlurile Fondului se afla pe un trend descendent bine delimitat.

Actiunea FP se apropie de o rezistenta multipla intr-un moment in care a comunicat reducerea profitului la 535,29 mil. lei si o scadere de 4,78% a activului net.

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) par a nu gasi catalizatorul care sa le puna pe o tendinta de apreciere, in conditiile in care acest simbol se afla intr-un declin coerent inca din prima zi de tranzactionare cand, de altfel, s-a consemnat si maximul din ring. Rezultatele financiare de vineri sunt mai degraba dezamagitoare si vin intr-un moment in care titlurile FP se apropie de o rezistenta tehnica multipla in zona de 0,46 lei/actiune.

Fondul avea la sfarsitul lunii septembrie un profit de 535,29 milioane lei, cu 2,4% mai redus decat valoarea de la finalul lunii august, iar activul net a coborat cu 5,9%, la 14,61 miliarde. lei. Fondul a inregistrat pentru luna august un profit de 548,87 milioane lei, si un activ net de 15,53 miliarde lei. Fondul a continuat in septembrie sa inregistreze dividende in contul de profit. Prin urmare, valoarea creantelor a scazut cu 16,5%, de la 251,7 milioane lei la 210,05 milioane lei, reiese dintr-un raport transmis Bursei de Valori Bucuresti si preluat de Mediafax. Cea mai mare parte a profitului din acest an, respectiv 516,5 milioane lei, provine din dividendele pe care Fondul le primeste de la companiile unde este actionar. Legislatia pietei de capital permite inscrierea dividendelor in profit imediat dupa data de inregistrare decisa in AGA, inainte de incasarea banilor.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: