Doua banci au imprumutat aproape 1,1MLD. lei de la BNR pentru o saptamana

Data publicarii: 18-10-2011 | Finante-Banci

Doua banci au imprumutat luni 1,009 miliarde lei (254,4 milioane euro) de la Banca Nationala a Romaniei (BNR), cu scadenta la o saptamana, la dobanda de politica monetara, de 6,25% pe an. Injectia de lichiditate s-a realizat printr-o operatiune repo, scrie Mediafax.

Dealerii cred ca banii ar fi fost atrasi de doua banci de stat pentru a fi plasati, ulterior, in depozite la Ministerul Finantelor, care in ultima perioada nu a reusit sa imprumute cat si-a propus.

"Probabil ca se continua aceasta politica de finantare indirecta a Ministerului Finantelor, iar daca in ultima perioada a tot fost o singura banca careia BNR ii acorda imprumuturi prin repo si apoi acea banca depunea banii in depozite la Finante era deja cam batator la ochi si au zis sa fie doua banci acum. Este posibil sa fi fost cele doua banci de stat (CEC si Eximbank - n.r.). In piata dobanzile sunt sub cea de la BNR, iar daca o banca ar vrea sa imprumute bani de la altele ar fi mai ieftin sa ia direct de la alte banci decat de la BNR", a comentat un dealer.

Reprezentantii EximBank au precizat, ulterior, ca banca nu a fost implicata in licitatia repo.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: