Secretar de stat Finante: Emisiunea in dolari ar putea fi lansata in noiembrie

Data publicarii: 18-10-2011 | Finante-Banci

Finantele se vor concentra in urmatoarele luni pe emisiunile de titluri de stat cu scadenta de pana la cinci ani, iar in a doua parte a lunii noiembrie vor lansa o noua emisiune pe pietele externe, conditiile din prezent fiind mai atractive in SUA, potrivit secretarului de stat Bogdan Dragoi.

,,In a doua jumatate a lunii viitoare (noiembrie - n.r.) vrem sa iesim pe una dintre cele doua piete, Europa sau SUA. In momentul de fata, SUA arata mai interesant, principalul motiv fiind volumul si preferinta lor pentru maturitati mai lungi, dar avand in vedere contextul de piata, in care orice se poate intampla de la o zi la alta, vom decide unde iesim dupa ce vom avea documentatia finalizata (inclusiv upgradul prospectului pentru SUA - n.r.)", a declarat Dragoi.

Potrivit oficialului Ministerului Finantelor Publice, piata interna va prelua in costuri performanta foarte buna de la nivelul inflatiei, ceea ce va duce in jos randamentele la titlurile de stat pana la sfarsitul anului, dar si in prima parte din 2012.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: